31 januari 2008

Nyttiga mellismål

Idag har vi haft vårt första köks labb. Kolhydrater stod på scemat och målet var att skapa nyttiga mellanmåls alternativ. Fokus låg på socker, eller så lite socker som möjligt. sju olika mellanmål gjordes och serverades iform av ett buffébord. Allt ifrån pizza till fruksallad fanns med.

det som slutligen stod på bordet var:

* Minipizzor gjorda på grovpolarkaka
* Fruktsallad
* Alternativ Risifrutti
* Tacos med kalkon kött, grönsaker och keso
* Mackor med färskost och kalkon
* Chokladbars nötter, torkad frukt och mörkchoklad
* Smoothie
* Citrusdryck.

Oj oj så gottigt det blev. samliga rätter var snyggt upplagda och det riktigt vattnades i munnen när allt dukades upp. En riktigt lyckad lektion, med mycket inspiration och nya infallsvinklar. Såklart så var jag så klantig så att jag glömde fota buffébordet. Kamran var med men blev desvärre bortglömd i väskan.

Inga kommentarer: